19 de desembre 2009

GALETS DE NADAL


Galet lluminós als carrers de Barcelona.
Promoció de Gallina Blanca, 2009



A casa fem la sopa de galets de mida mitjana i pilotetes tal com la feia la padrina Munda. Només dotze per cap perquè en bullir-los s'engrandeixen ben bé el doble. No sé si la padrina bullia els galets dins el brou ni si tenia cap sistema per tal que el suc no es reduís massa. Fa poc vaig descobrir que els galets es poden bullir en brou en conserva (tipus Gallina Blanca). Després s'escorren i s'ajunten al brou natural i s'hi fan bullir un parell de minuts amb les pilotetes (carn trinxada de porc i de vedella, un ou deixatat, una molla de pa sucada amb llet i ben escorreguda, all escalivat, julivert picat) de la mida d'una avellana negreta passades lleugerament per la paella. I escudellem.
Enguany, patrocinat per la marca Gallina Blanca (Germans Carulla Font), vint-i-sis peces lluminoses en forma de galet gegant, com el de la foto, ocupen places i passejos de Barcelona. Han estat fabricats amb resines reutilitzables i és el suport gràfic amb què l'ajuntament felicita les festes a la ciutadania. Les novetats tenen l'èxit assegurat. Hi ha qui es fotografia amb la parella a tocar dels galets lluminosos. Hi ha qui hi practica punteria amb brosses de deixalles.