27 de gener 2010

Els primers e-books en català



Portades dels llibres
Els silencis de la Boca de la Mina
i El Club dels Caps Rapats,
d'Andreu Sotorra



La institució escolar és la principal reserva lectora i cal tractar-la amb molt de respecte. Ho he constatat en la vintena d'anys que participo en col·loquis amb lectors a escoles de primària i a instituts de secundària. Ara, els adults lectors i els estudiants tenen al seu abast un nou recurs per a una nova manera de llegir: el llibre digital (e-book) de literatura de ficció.
En aquest sentit, dues novel·les de l'escriptor i periodista
Andreu Sotorra (Reus, 1950) són novetat en la plataforma editorial «Leqtor.com» per a descàrrega en lectors digitals (e-reader). Són les següents:
  • Els silencis de la Boca de la Mina (Editorial Cruïlla, col·lecció Gran Angular)
  • El Club dels Caps Rapats (Columna-Grup62, Col·lecció Columna Jove).

Com a novel·lista i narrador, Andreu Sotorra ha publicat fins ara més de vint-i-cinc llibres. És pioner en la publicació en català de novel·les en suport digital: Carezza en W, publicada exclusivament a Internet i escrita «on line» en temps real, i Llàgrimes de rovell, adreçada als lectors més joves i també accessible només a través d'Internet. Té obres traduïdes a l'italià, al castellà, al gallec i a l'euskera. Ha obtingut una vintena de premis literaris de narrativa curta, contes i novel·la curta i el premi Trajectòria pel conjunt de la seva obra com a crític literari.