23 de gener 2010

Cavalcada dels Tres Tombs



(Cavalcada dels Tres Tombs. Carrer Floridablanca, BCN. Fotos: © Paüls, 2010)

La Cavalcada dels Tres Tombs era morta i mig enterrada. Els organitzadors no tenien subvenció ni per comprar els caramels que tiraven. Enguany, amb la mirada posada en les eleccions municipals de la tardor, tocava que l'Ajuntament aviés coets. El carro gros, sens dubte, va ser l'anunci de presentació de la candidatura de la ciutat com a acollidora dels Jocs Olímpics d'hivern el 2020. En la línia pirotècnica, enguany, hi ha hagut una cavalcada dels Tres Tombs d'upa. Aprofitem-nos-en.
Hem vist desfilar llancers (guàrdies del plomall) de la Banda de la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana, un carruatge amb la figura de Sant Antoni, genets i penó de Santa Eulàlia, una quants carros que han estat al servei de la ciutat, com ara el de bombers, el de serveis funeraris, el de repartidors de carn, el d'escombraries..., també una representació de carruatges d'altres municipis, i genets i més genets de diferents escoles d'equitació. Concentrat al barri de Sant Antoni, el seguici ha continuat sorprenent la ciutadania consumista de rebaixes tot passant per la Plaça Universitat, pel carrer Pelai, ha baixat per la Rambla, ha donat el tomb per Colom, ha pujat per l'altra banda de la Rambla i s'ha aturat a la Plaça de sant Jaume. Els mòbils i les màquines de fotos dels vianants bocabadats han acabat les bateries de tanta activitat.
Llegeixo en el díptic de presentació de la cavalcada que l'alcalde de Barcelona diu que "els nostres carrers i places esdevindran testimonis actius d'una de les principals característiques de la personalitat de Barcelona: la seva capacitat per unir modernitat i respecte per la tradició." Deixem-ho així. I esperem a saber qui pagarà una cavalcada com aquesta l'any que ve.