19 de març 2010

OLI AROMATITZAT


Oli Siurana aromatitzat amb romaní
del jardí de llicorella.
Foto: © Paüls

L'oli aromatitzat aporta tot el seu potencial als fons de cassola o, en cru, sobre carns a la planxa. Abans de res esterilitzem l'ampolla cinc minuts al bany maria i la deixem escórrer de cap per avall. Aromatitzem els olis sempre amb fulles tendres i fresques, incloses les flors, si en tenen. Utilitzem oli d'oliva extra verge Siurana, "el millor oli del món" i guardem les ampolles en un lloc fosc del rebost.
Enguany només n'hem fet tres quarts de litre de romaní, però altres anys n'hem fet també de farigola i all, de romaní i taronja. I ampolletes de quart amb menta i llimona. Es conserven bé durant tota la temporada, tot i així, els olis aromatitzats amb pell i polpa de taronja o de llimona els hem de consumir en primer lloc, perquè es deterioren més aviat. Cada planta marinada aporta un toc nou al paladar.


Els cecs hi veuen, els coixos caminen, els leprosos 
queden purs, els sords hi senten, els morts ressusciten, 
els pobres reben l'anunci de la bona nova  
i feliç aquell qui no em rebutjarà!
MATEU, 11, 4-6