22 de juliol 2010

TRUFES DE SANTA MAGDALENA

Trufes arrebossades amb fideus 
de xocolata i amb cacau en pols. 
Foto: © Paüls, 2010.
El bombó toronto que em va regalar Enric N. (veneçolà, fill de reusenca i duesaigüenc) era exquisit, tant pel punt de duresa de l'emulsió de cacau com per l'avellana torrada, però no ens va tocar a la dent. Per rescabalar-nos-en, hem fet trufes que, presentades en cassoletes de paper rissat, han fet festa. La nostra recepta és aquesta:
1 rajola de xocolata negra de cobertura
100 ml de nata líquida
ratlladura de pell de llimona
rajolí de conyac
fideus de xocolata (marca Valor)
cacau amargant

Ahir vam fer bullir la nata líquida i, fora del foc, hi vam  afegir la xocolata, remenant fins que es va desfer, i tot seguit,  i el licor i la ratlladura de pell de llimona. Vam deixar aquesta preparació tota la nit a la nevera. Avui n'hem fem boletes arrodonides amb les mans i  les hem arrebossades unes amb fideus de xocolata i unes altres amb cacau amargant. Vistes i no vistes.

Tot és massa bonic, massa rodó, massa perfecte. 
Una felicitat tan ordenada sempre fa por.
SÁNDOR MÁRAI, Última trobada.