23 d’octubre 2011

CODONYAT 2011

Foto: © Paüls, 2011
Tornem a tenir codonyat. L'any passat va marcar un canvi després de trenta anys que l'Àngela de Duesaigües ens regalava codonyat que feia amb fruits de la seva finca:  va prendre el relleu la seva jove petita, la Montse F. R. L'aprenenta en va fer poc, però excel·lent ja en aquella primera cuita (llegiu-ne l'esdeveniment en aquest mateix blog.)
Enguany s'hi ha posat de ple i en té al congelador per a un regiment. Ja en tenim a casa i encara és una mica tou, però  ja l'hem tastat entre dos fulls de formatge tendre de cabra. És melós i fi, amb el punt just de dolçor. Per al contrast de gustos, hauria anat millor un formatge sec o semisec de més cos. Ara que, acompanyat o sol sobre una torrada, el codonyat és un plaer de tardor. La setmana que ve formarà part, també, de l'ànima d'alguns panellets.