04 de setembre 2012

TEMPS DE FIGUES

Foto: © Paüls
Ens arriben figues de tres cases diferents: de verdes i de moradenques. No donem l'abast a consumir-les.  Google ens hi ajuda:

FIGUES AL FORN. Partides per la meitat, cinc minuts de forn, el temps just per tal que la capa de sucre es fongui. Servim sobre iogurt natural descremat.

FIGUES AMB VI. Hi ha diverses receptes a la xarxa. La nostra síntesi: Hem bullit mig litre de vi amb el sucre (tres cullerades) i la pell d'una llimona. Amb aquest almívar hem cuit les figues senceres, sense pelar, 5 minuts.

Foto: © Paüls

SORBET DE FIGUES. Al túrmix: mig quilo de figues, pelades i sense tija, suc de mitja llimona, 3 cullerades de sucre, dos gots d'aigua i dos de llet. Granissat lleuger, dues hores al congelador.

Tres receptes alternatives a menjar-les senceres o bé amb carpaccio amb un raig de vi ranci. De moment, no he descobert com reduir-ne les calories.

A més, podem confitar-ne els excedents. Mireu aquí.