12 de setembre 2015

I TU, QUÈ MIRES?

https://sites.google.com/site/lenapauls/i-tu-que-mires

o bé

Enceto el curs amb una nova publicació digital, I tu, que mires?, un llibre de contes i poemes per a lectors més grans de set anys.  M'ha suggerit el títol del recull el camaleó regal de la il·lustradora Núria Feijoó. «I tu, què mires?», sembla que ens pregunti  mirant-nos de cua d'ull, aquest personatge malcarat i fràgil.
I tu, que mires? conté tres contes i quatre poemes que han estat publicats en revistes, en algun volum col·lectiu o a internet.
M'estimo molt aquest recull perquè tots els textos han vist la llum ben acompanyats: el conte de «Cavall Fort» va anar de bracet amb unes il·lustracions magnífiques de la il·lustradora Àfrica Fanlo; Núria Feijoó ha il·lustrat per aquesta publicació digital La Vamba Groga, l'únic text que va ser publicat sense imatge. El conte El Geni del Moscatell i tots els poemes han estat il·lustrats per infants de Duesaigües: Adrià, Paula, Mariona i Estel,  i per infants del Congo: Tsiekitambi, Mukolo, Munani, Musofi, Lukelu, Munranda, Makinu, Biekoka, Luzitu, Uhinauhatu.

CONTES
* Familiar al cava, il·lustrat per Àfrica Fanlo, publicat a la revista «Cavall Fort», núm. 1107, del 2008.
* El Geni del Moscatell, il·lustrat per Adrià Ciurana Mauri, publicat a «Duesaigües. La Revista», núm. 2 del 2009.
* La Vamba Groga, publicat a Reusenques de Lletres, Silva Editorial, 2013.


POEMES
* L'home que feia ocells de paper, il·lustrat per Paula Vilà Rodríguez, 2013.
* La geganta Ela pesca que pesca, il·lustrat per Mariona Rabascall Francisco, 2012.
* És primavera al pedrís, il·lustrat per Estel de Haro Jiménez, 2011.
* El plat fondo, il·lustrat per Adrià Ciurana Mauri, Tsiekitambi, Mukolo, Munani, Musofi, Lukelu, Munranda, Makinu, Biekoka, Luzitu, Uhinauhatu, 2010.