14 d’abril 2017

REUS, LES TRES GRÀCIES I EL 'VEXILLA REGIS'

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/syhQNd-OhYo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Divendres Sant a Reus: Les Tres Gràcies.
S’inicia la professó popularment anomenada de «les Tres Gràcies», per tornar la imatge del Sant Crist a la seva església [de la Prioral de Sant Pere a l'església de la Puríssima Sang]. Com a l’anada, els armats obren la professó, formada per les dues fileres de vestes —tant la canalla com els adults—, amb la bandera al capdavant, la capella del Sant Crist precedint la imatge amb el cant del Vexilla regis, i el Bon i el Mal Lladre a ambdós costats. Centenars de reusencs l’esperen a la plaça de la Sang per demanar-li «les Tres Gràcies», peticions de caràcter personal, en el moment en què la imatge es girada cap a la gent abans d’entrar a l’església. (de festesreus.cat)


Enregistrament de Canal Reus TV (processó del 2012). Es va donar la circumstància que va començar a ploure i la gent va obrir el paraigua, tret dels cantaires del cor, que van entomar la pluja fina.  Tot i així, és un dels vídeos disponibles més ben enregistrat d'imatge i de so.

Per saber-ne més